Σελίδες

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ένοιωσα θυμό και αγανάκτηση, παρακολουθώντας το σκοτεινό σόου Μιχαλολιάκου από τις Θερμοπύλες. Ξαναγύρισαν οι μνήμες από τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, όταν τα όνειρα μας πνιγόταν κάτω από την Χούντα των Συνταγματαρχών, της αλήστου μνήμης τριανδρίας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΤΑΚΟΥ – ΜΑΚΑΡΕΖΟΥ και του «αόρατου δικτάτορα» της ΕΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
Όταν για αυτούς που οδήγησαν την χώρα στην τραγωδία της Κύπρου, ακουγόταν όλο και περισσότερες φωνές, στις τελευταίες εκλογές, ιδιαίτερα μεταξύ πολλών νέων «ότι κυβέρνησαν δίκαια» σε σχέση με τους «φαύλους» πολιτικούς της δημοκρατικής μας μεταπολίτευσης, και ονειρεύονται την επάνοδο σε αυταρχικά και φασιστικά καθεστώτα τύπου Χ.Α. σαν την λύση στην σημερινή σοβαρή κρίση που περνά η χώρα μας.
Για όλους αυτούς καλό είναι να ανασκαλέψουμε ξανά την ιστορική μας μνήμη, και να θυμηθούμε τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου και την επιστράτευση του 1974:
-          Μιας χώρας τελείως διαλυμένης, χωρίς κανένα αξιόμαχο στο στρατό, με τα κιβώτια που αντί για πυρομαχικά, ήταν γεμάτα πέτρες, τους επίστρατους στους δρόμους με σαγιονάρες αντί για αρβύλες, και τα απαρχαιωμένα Μ1 του πολέμου της Κορέας να κρέμονται με σπάγκους.
-          Την πλήρη διάλυση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, η οποία χωρίς κανένα σχέδιο, προχώρησε στην επιστράτευση και κανένας δεν γνώριζε που έπρεπε να παρουσιαστεί, με την απώλεια σχεδόν ολόκληρης της μοίρας καταδρομών των Αγίων Αποστόλων Χανιών που την έστειλαν σε σίγουρο θάνατο στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, κλπ, κλπ.
-          Μιας χώρας, διεθνώς απομονωμένης και στο περιθώριο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων, αφού είχε παγώσει η συμφωνία σύνδεσης με την ΕΟΚ, λόγο κατάλυσης της δημοκρατίας και της ύπαρξης πολιτικών κρατούμενων.
Αυτή την Ελλάδα και αυτούς τους «πατριώτες», θέλουν να αναστήσουν Μιχαλολιάκος και Χ.Α., με τις εκδηλώσεις τύπου Θερμοπυλών, όπου το σκοτεινό πρόσωπο του φασισμού, κάνει τα πρώτα βήματα, μετά την εκλογική επιτυχία του 7%, εκτοξεύοντας απειλές «να ακονίζονται οι ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια» και το «εσείς είσαστε τα τάγματα εφόδου» ενάντια στην δημοκρατία και το «σιχασιά» ενάντια στο κοινοβουλευτισμό.
Η δημοκρατία μας και το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών αυτής της χώρας, έχουν την υποχρέωση, να απαντήσουν και να ξαναθυμηθούμε το σύνθημα «ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»

Αρτεμάκης Μιχάλης
artemakism@ameksa.gr         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου