Σελίδες

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αναζητείται η ισορροπία μεταξύ Ελπίδας και Ευθύνης

Τι προτείνει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Να μην πάρουμε την δόση, να καταψηφιστούν τα μέτρα, και να φύγει η τρικομματική κυβέρνηση; Είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές; Αναλογίζεται τι θα συμβεί; Δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομία, μια και πολλοί από τους υποστηρικτές του θεωρούν ότι είναι εκβιασμοί και ψευτιές αυτά που λέγονται για καταβαράθρωση της Ελληνικής Οικονομίας. Αλλά αναφέρομαι ιδιαίτερα στο νέο πολιτικό τοπίο που πιθανό να προκύψει από την κάλπη με διψήφιο νούμερο για την Χ.Α.. Είναι τελικά ΕΤΟΙΜΟΣ να κυβερνήσει; Και το πρόβλημα δεν είναι το αν έχει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αλλά η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Θεωρεί ότι η χώρα παραμένει προσηλωμένη στις στρατηγικές επιλογές της, των τελευταίων τριάντα χρόνων ή θα πρέπει να αποχωρήσει από τις στρατηγικές της συμμαχίες: οικονομικές (ΟΝΕ), πολιτικές (Ε.Ε.) και στρατιωτικές (ΝΑΤΟ);
Και όλα αυτά με την σημερινή απαξίωση των πάντων, μπορεί στα ποιο καθυστερημένα πολιτικά στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας να ακούγονται ευχάριστα. Όμως όταν σπέρνεις Ανέμους γνωρίζεις ότι κάποια στιγμή θα θερίσεις και θύελλες. Διότι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών, όταν γίνεται κύρια με όρους λαϊκισμού και μικροπολιτικής, κάποια στιγμή θα στραφεί ενάντια και σε εκείνους που υποτίθεται ικανοποιούν το λεγόμενο «λαϊκό αίσθημα». Και θα βρουν διεξόδους ή σε ακροδεξιές λύσεις ή θα συμπαρασύρουν το κόμμα εξουσίας σε τυχοδιωκτικές και συντηρητικές αναδιπλώσεις.
Σαν χώρα είμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της νεότερης ιστορίας μας, ας ευχηθούμε να μην οδηγηθούμε στην απομόνωση και στην διαπόμπευση από την διεθνή κοινότητα. Η λύση είναι να βρούμε επιτέλους σαν κοινωνία και χώρα την ισορροπία μεταξύ Ελπίδας και Ευθύνης.

Αρτεμάκης Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου