Σελίδες

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ

Αφήνουμε το 2012 πίσω μας και κοιτάζουμε μπροστά το 2013. Χωρίς φληναφήματα και μπουρδολογείες, πρόκειται για τη πιο κρίσιμη χρονιά που έρχεται για την Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία. Πρόκειται για σημείο καμπής της κρίσης – ύφεσης, που καταγράφεται πλέον παγκοσμίως με την μεγαλύτερη διάρκεια και βάθος που έχει να γνωρίσει η παγκόσμια οικονομία από την μεγάλη κρίση του 1929. Παρόλα αυτά χωρίς να παραγνωρίζουμε τις συγκλονιστικές αλλαγές και ανισότητες που δημιουργήθηκαν στη συνοχή της κοινωνίας μας, παραμένουμε όρθιοι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η ΑΝΕΡΓΕΙΑ που ξεπερνά το 25% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της πατρίδας μας και ιδιαίτερα η ανεργία μεταξύ των ΝΕΩΝ που είναι πάνω από το 50%. Για πρώτη φορά η πλειοψηφία της νέας γενιάς στη χώρα μας είναι ΑΝΕΡΓΟΙ.
Μόνη ευχή μας λοιπόν για το 2013 πρέπει να είναι να φανούν έστω και προς το τέλος του, τα πρώτα σημάδια ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε να έχουμε για συμμάχους μας:
·         Την βελτίωση του κλίματος στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία ιδιαίτερα στις χώρες της ευρωζώνης στη οποία και εμείς ανήκουμε αμετάκλητα, χωρίς αστερίσκους και πιθανότητες εξόδου μας (σε ποσοστό 90%), και επιστροφής μας στη δραχμή.
·         Την επανάκτηση της εμπιστοσύνη μας, στις δικές μας δυνάμεις σαν την βασική προϋπόθεση της εξόδου από την κρίση, και το να βρούμε την νέα ισορροπία που απαιτεί σήμερα, ο οικουμενισμός, και η παγκοσμιοποίηση, μεταξύ ΕΛΠΙΔΑΣ και ΕΥΘΥΝΗΣ, σαν ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και σαν ΧΩΡΑΣ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αρτεμάκης Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου