Σελίδες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ & ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

Οι συνθήκες έχουν υπερωριμάσει για την δημιουργία και αυτο-οργάνωσης Τοπικής Ομάδας Προβληματισμού για την Κεντροαριστερά  και την πιθανότητα δημιουργίας του πολιτικού της φορέα.  Η πολιτική κατάσταση της χώρας, όπως διαμορφώνεται, επιβάλλει στο σύνολο των διάσπαρτων   και κατακερματισμένων δυνάμεων της κεντροαριστεράς, από τους φιλελεύθερους, κεντρώους, αριστερούς της ανανεωτικής αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, μέχρι τους σοσιαλδημοκράτες και σοσιαλιστές του φιλελεύθερου σοσιαλισμού να συνενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα διακριτό πολιτικό ρεύμα με σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές πέρα από την Δεξιά (ΝΔ) και την Ριζοσπαστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ).

Άμεσα στηρίζουμε (τρικομματική κυβέρνηση) την σταθεροποίηση της οικονομίας-μεταρρυθμίσεις και την έξοδο την χώρας από την κρίση – ύφεση. Βραχυπρόθεσμα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του υπ’ αριθμού ένα προβλήματος της χώρας, της ανεργία και της απασχόλησης, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων και των γυναικών, όπως επίσης ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Παράλληλα θα πρέπει να διατυπώσουμε την εναλλακτική αναπτυξιακή μας πρόταση για την χώρα στη μετα-μνημόνιο περίοδο, το ρόλο της χώρας μας στη Ευρώπη και στο διεθνή καταμερισμό εργασίας στη παγκόσμια οικονομία.

Για το σκοπό αυτό δημιουργούμε ένα προσωρινό Συντονιστικό ‘Όργανο που θα αναλάβει να οργανώσει άμεσα μέσω δημόσιας  πρόσκλησης, συγκέντρωση συζήτηση πως προχωράμε στη αυτοοργάνωση της τοπικής κίνησης και πως συντονίζουμε τις προσπάθειες – ενέργειες μας, με τις διάφορες ομάδες-πρωτοβουλίες  σε πανελλήνιο επίπεδο.


Όσοι συμφωνούμε σε γενικές γραμμές με μια τέτοια πρωτοβουλία τοπικά, ας ανταλλάξουμε πρώτα ορισμένες απόψεις μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου