Σελίδες

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Επαναστατώ όταν σκέπτομαι τι αξιωματική αντιπολίτευση έχει αυτή η χώρα

«Σκέπτομαι άρα υπάρχω» Ντεκάρτ
«Επαναστατώ άρα υπάρχω» Α. Καμύ


Στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» ο κάθε πολίτης μπορεί να λέει ότι θέλει. Σε τελευταία ανάλυση δημοκρατία δεν έχουμε; Όταν όμως ορισμένα πράγματα λέγονται από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε τα πράγματα γίνονται σοβαρά.
Από την ανοικτή συγκέντρωση της Πάτρας στις 4/7/2013 του ΣΥΡΙΖΑ μάθαμε από τον κο Α. Τσίπρα ότι έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, και κοστολογημένο, όπως:
«….25 δις που προορίζονται για τόκους θα δοθούν για ανακούφιση των αδύναμων και την ανασυγκρότηση της χώρας».
 «Πρώτα η ζωή και η αξιοπρέπεια του λαού μας και  μετά οι τοκογλύφοι, πρώτα οι φτωχοί, οι αδύνατοι και οι άνεργοι και μετά η κ. Μέρκελ και οι τραπεζίτες, αυτή είναι διαφορά μας».
Η Ελλάδα είναι υπό-επιτήρηση. Γιατί; Απέφυγε την επίσημη χρεοκοπία – κατάρρευση, επειδή υπάρχει το Μνημόνιο – Τρόικα.
Διαφορετικά θα είχαμε την κατάληξη της Αργεντινής του 2001.
Το Σχέδιο της επόμενης μέρας που δηλώνει ο κ. Τσίπρας ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «…δεν πληρώνω….. δεν πληρώνω…..». Αυτό καταλαβαίνω από τα παραπάνω που είπε στην Πάτρα.
Αυτό το έχουμε ξανακούσει και το ξέρουμε. Μπορεί να έχει εφαρμογή στα διόδια ή και περιορισμένα στο φόρο ακινήτων μέσω ΔΕΗ. ‘Όχι  όμως και στις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας(!)
Εδώ στη γειτονική μας Ιταλία που δεν είναι υπό επιτήρηση έχει μπλοκαριστεί η διαδικασία κατάργησης του Φόρου Πρώτης Κατοικίας επειδή υπάρχει διαφωνία, του ΔΝΤ παρόλο που έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εταίρων,  στο κυβερνητικό συνασπισμό.
Φανταστείτε πόσο περισσότερο είναι στον αέρα το υποτιθέμενο σχέδιο του κ. Τσίπρα!!
Πότε επιτέλους θα πάψει να λαϊκίζει ασύστολο, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πότε, έστω και την τελευταία στιγμή ας επιχειρήσει να γίνει Πολιτική Δύναμη Ευθύνης. Μόνο έτσι μπορεί να έχει ρόλο ύπαρξης και θα του αναγνώριζε και η ιστορία κάποια συμβολή στο ξεπέρασμα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα;
Επαναστατώ όταν σκέπτομαι που μπορεί να καταλήξει αυτή η χώρα με μια τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση.

Αρτεμάκης Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου