Σελίδες

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ στις κρισιμότερες εκλογές για την χώρα μετά την μεταπολίτευση;

Είναι γνωστό ότι στηρίζουμε ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ σ’ αυτές τις κρισιμότατες εκλογές, ως την συνεπέστερη, ειλικρινή  και ελπιδοφόρα πολιτική πρόταση για έξοδο από την κρίση αλλά και εγγύησης για το μέλλον της χώρας.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ενότητα της Δημοκρατικής Παράταξης.
Είναι σε κρίσιμη καμπή το στρατηγικό μέλλον της χώρας. Συμφωνούμε και προτείνουμε σταθερά από την αρχή, την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και δημιουργία  κυβερνήσεων συνεργασίας σε προγραμματική βάση - δεσμεύσεις.
Οι εκλογές είναι μια κορυφαία στιγμή δημοκρατικής λειτουργίας και τα πολιτικά κόμματα έχουν την υποχρεώσει να παρουσιάσουν στους πολίτες ξεκάθαρα τις πολιτικές προτάσεις και δεσμεύσεις τους. Δεν είναι δυνατόν να τις παραπέμπουν στο μέλλον ζητώντας από τους πολίτες να τους χρήσουν πρώτο κόμμα δίνοντας τους μάλιστα «αυτοδυναμία» στο όνομα μιας αφηρημένης «ελπίδας» ή ότι θα είναι καλύτεροι διαπραγματευτές ή ότι θα εφαρμόσουν προγράμματα αντιμετώπισης της «ανθρωπιστικής κρίσης», χωρίς να προσδιορίζουν τους πολιτικούς συσχετισμούς δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας αλλά και με ποιες οικονομικές πολιτικές θα εξασφαλίσουν τους πόρους, όταν μάλιστα μέσα από πολιτικές αντιφάσεις, κάνουν αναφορές για μονομερή παύση πληρωμών, αν «υποχρεωθούν»;
Από την άλλη δεν είναι δυνατόν στο όνομα του «φόβου» και του Grexit, ασφαλώς υπαρκτών κινδύνων για την χώρα «country risk», να εκμεταλλεύεται την συγκυρία η ΝΔ και τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ και να εμφανίζει την πιθανή ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα σαν εθνική καταστροφή. Αυτό που επιδιώκουν και τα δύο κόμματα του νεομικρο-δικομματισμού είναι η πόλωση και η μη διεξαγωγή ενός δημοκρατικού διαλόγου στην ουσία των προβλημάτων, αλλά και των πιθανών ρεαλιστικών πολιτικών λύσεων με το μικρότερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό κόστος για την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών.
Αυτό που χρειάζεται αυτή την στιγμή η χώρα είναι ένας ειλικρινής και αληθινός δημοκρατικός διάλογος θέσεων και όχι πολεμικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου. Ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης από την τρόικα, με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας και  τη έξοδο από τα μνημόνια. Την συμφωνία μιας μεταβατικής περίοδο που θα διασφαλίσει τους αναγκαίους χρηματοδοτικούς πόρους της Ελληνικής Οικονομίας για την επόμενη περίοδο μέσω της Προληπτικής Πιστοληπτικής γραμμής από τους εταίρους μας. Όπως επίσης την συμφωνία όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για το μέλλον της χώρας, που θα πρέπει πολιτικά να εκφραστεί με την νέα στρατηγική πρόταση παραγωγικής και θεσμικής ανασυγκρότησης και ασφαλώς την συναινετική εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και την ανάγκη Συνταγματικής Αναθεώρησης και αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Η δύναμη ευθύνης για την υλοποίηση της πρότασης της Εθνικής συνεννόησης  και κυβερνήσεων συνεργασίας είναι το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ στηρίζοντας ή συμμετέχοντας σε μια τέτοια κυβέρνηση. Αυτό διασφαλίζεται αν θα υλοποιηθεί και ο στόχος να αναδειχθεί τρίτο κόμμα σε αυτές τις εκλογές και αναλάβει την πιθανή τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Η προσφυγή σε επαναληπτικές εκλογές είναι ένα από τα καταστροφικά σενάρια για την χώρα που οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αποτρέψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου