Σελίδες

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Συνεχίζει απτόητος ο Γ. Παπαθανασίου με την συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Κ/Θ. Ύστερα μάλιστα και από την δημοσιεύσει στην ίδια πάντα εφημερίδα της εκθέσεις της ΤτΕ για τα ελλείμματα της περιόδου 2009 να υποστηρίζει ότι τα Μνημόνια έφερε ο ΓΑΠ και όχι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός επί των ημερών του σαν Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή.  Φτάνει μάλιστα στο σημείο να υποστηρίζει  ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης του Κ.Κ. δεν είναι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός,  τα τεράστια ελλείμματα και η αύξηση του δημόσιου χρέους, αλλά ότι δεν άλλαξε το παραγωγικό πρότυπο της χώρας που παρέλαβε από τις κυβερνήσεις του Πασοκ. Ξεχνά μάλιστα ότι μόλις πρόσφατα σε δηλώσεις του ο Βίζερ είχε σημειώσει ότι στην Ε.Ε. υπήρχε η ανησυχία ότι στην «Ελλάδα τα νούμερα δεν βγαίνουν» από το 2007. Βεβαία για πολιτικούς λόγους ο τότε Επίτροπος κ. Μπαρόζο  έκανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και εν πολύς το πρόβλημα θάφτηκε.
Η  κυβέρνηση Καραμανλή όχι μόνο δεν σκέφτηκε να αλλάξει το Παραγωγικό Πρότυπο της Χώρας, αλλά έπραξε ακριβώς το αντίθετο. Μια σοβαρή εξαγγελία για την μεταρρύθμιση του Κράτους που είχε κάνει πριν γίνει κυβέρνηση την εγκατέλειψε σχεδόν αμέσως, και προχώρησε στη Απογραφή και στην αύξηση του ΑΕΠ με τις στατιστικές αλχημείες Αλαγοσκούφη, με στόχο να μπορεί να αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες για να εδραιώσει την εξουσία της και να προχωρήσει στις χιλιάδες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις των στειτζάδων στο δημόσιο από των νυν πρόεδρο κ. Παυλόπουλο και τότε υπουργό εσωτερικών της κυβέρνησης του ΚΚ.  Ήταν όλα αυτά που οδήγησαν παρά τις προειδοποιήσεις κάποιων στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

Επειδή χωρίς μνήμη μέλλον δεν μπορεί να υπάρξει καλό είναι να θυμόμαστε ότι πριν την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ κάποιοι φρόντισαν να φέρουν στην εξουσία περιθωριακά κόμματα του 5% και να οδηγήσουν την χώρα στην πολιτική κρίση του 2015 που λίγο έλλειψε να φτάσει η χώρα στην πλήρη καταστροφή.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου